Melanie Bos, Pro Organizen

Over mij

Na ruim 10 jaar gewerkt te hebben in het basisonderwijs werd ik door een auto-ongeluk in 2017 gedwongen om een andere keuze te maken en startte ik mijn bedrijf Pro Organizen. Ik verhuisde in de zomer van 2022 voor de liefde naar Epe. Hier woon ik samen met mijn vriend, zijn twee dochters en onze twee honden in het bos. Een heerlijke plek om dagelijks thuis te komen.

“Kinderen zijn eerlijk en oprecht en dat maakt ze zo leuk.”

Mijn liefde voor kinderen is groot en door mijn ervaring in het onderwijs en de jeugdzorg heb ik veel kennis opgedaan over gedrag en gedragsverandering bij kinderen. Het werken met kinderen doe ik nog altijd graag en daarom heb ik besloten mijn ervaring en kennis door te geven aan de nieuwe generatie leerkrachten. Juist binnen het onderwijs is de werkdruk hoog en heb ik veel collega’s in een burn-out zien raken. Door het coachen van startende leerkrachten en leerkrachten die door teveel werkdruk tegen een burn-out aanlopen kan ik een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs. Zeker nu er nog steeds een leerkrachten tekort is, is het belangrijk om ook de leerkrachten die er wel zijn te behouden.

“Melanie is open, eerlijk en direct, gecombineerd met een vleugje humor.”

Rustige omgeving

Ik ben er van overtuigd dat kinderen zich beter ontwikkelen en leren in een rustige omgeving. Daarom beperk ik mij niet alleen tot het basisonderwijs, maar werk ik ook als opruimcoach bij gezinnen thuis. Door ouders en kinderen te leren hoe je snel en makkelijk kunt opruimen en je spullen kan organiseren ontstaat er rust in de ruimte en je hoofd. In mijn ogen is je huis één van de belangrijkste plekken waar je je fijn moet voelen. Een plek waar spullen een eigen plaats hebben. Waar lekker geleefd en gespeeld mag worden en je kunt genieten: alleen en met elkaar.

“Vanaf dat ik kon lopen ben ik altijd bezig geweest met het opruimen en ordenen van spullen en ruimtes.”

Mijn passie voor het opruimen en organiseren begon al op jonge leeftijd. Samen met de liefde en interesse in kinderen krijg ik enorm veel energie van het begeleiden van leerkrachten en gezinnen. Samen werken we aan meer rust en structuur; in jouw omgeving, maar ook in jouw hoofd. Hierdoor kun je weer meer genieten en ontspannen thuis en op je werk.

Mijn visie is om binnen zoveel mogelijk scholen een opgeruimde en overzichtelijke leeromgeving te creëren, met leerkrachten die vol zelfvertrouwen voor de klas staan, rust ervaren en hierdoor goed onderwijs kunnen geven aan de kinderen.

Werkgever

Werkgever

Leerkracht

Leerkracht

Opruimcoach

Opruimcoach

Leuke weetjes over mij

✔ In de zomer van 2022 ben ik voor de liefde verhuisd van Leiden naar Epe. Hier woon ik samen met mijn lieve vriend Dino, zijn twee meiden en onze twee honden.
✔ Ik hou van gezelligheid en ben vaak onder de mensen. Aan de andere kant geniet ik enorm van de rust die het wonen in het bos met zich meebrengt.
✔ Weekendjes weg, stedentrips of autovakanties, mij maak je er blij mee!
✔ Ik bezoek regelmatig kringloopwinkels. Het Goed in Deventer vind ik een hele fijne, deze is namelijk mooi overzichtelijk en daar hou ik natuurlijk van ;-).
✔ Ik heb al jaren geen televisie. Liever breng ik tijd door met mensen, een boek of ben ik creatief bezig. En voor de indeling van de woonkamer is dit super praktisch!
Ik denk ‘out of the box’ en ben altijd op zoek naar een manier waarop iets wel kan werken.
✔ Samen met een aantal andere organizers hebben wij de ‘Let’s Organize community’ opgericht. Dit is een online platform met allerlei opruim tips en ideeën. In 2023 hebben we op de Huishoudbeurs en de VT wonen beurs gestaan om mensen te inspireren.
Wil je meer weten over mij of samen aan de slag gaan? Neem contact met mij op en dan plannen we een kennismakingsgesprek in!