Meteen naar de inhoud

| Melanie Bos |

"Vanaf dat ik kon lopen ben ik altijd bezig geweest met het opruimen en ordenen van spullen en ruimtes."

Melanie - 1

Mijn naam is Melanie en ik ben Professional Organizer, ook wel opruimcoach genoemd. Vanaf dat ik kon lopen ben ik altijd bezig geweest met het opruimen en ordenen van spullen en ruimtes. In mijn ogen is je huis één van de belangrijkste plekken waar je je fijn moet voelen, echt thuis moet komen. Een georganiseerd huis geeft mij zo’n gevoel. Een plek waar spullen een eigen plaats hebben. Een plek waar lekker geleefd en gespeeld mag worden en waar je kunt genieten; alleen en met elkaar.

Kinderen
Nadat ik in de jeugdzorg had gewerkt, ging ik voor de klas staan. Structuur aanbieden, werk en ruimtes ordenen is iets wat ik al lange tijd samen met kinderen doe. In een ruimte waar je met veel mensen tegelijk leeft, zoals een klaslokaal, is het van essentieel belang dat iedereen weet waar de spullen liggen en waar ze opgeborgen moeten worden. Mijn ervaring is dat kinderen, hoe jong ze ook zijn, dit heel goed kunnen. Door kinderen te leren met respect om te gaan met spullen, te leren hoe je omgaat met je eigen leefomgeving en hier verantwoordelijkheid voor te dragen, worden ze steeds zelfstandiger. Voor ouder en kind een win-win situatie.

Portret foto Melanie-7

Als Professional Organizer neem ik heel veel ervaring uit de jeugdzorg en het onderwijs mee. Het werken met kinderen doe ik nog altijd graag. Ik vind het belangrijk hen bij deze processen te betrekken. Ik ben geduldig, bewaar goed overzicht, werk in kleine stappen en weet hoe ik kinderen in dit proces kan meenemen. Ik ben energiek, motiveer jou en, als je dat nodig hebt, zit ik je achter de broek aan. Ik kijk graag samen naar een manier die bij jullie gezin past.