Start van de dag

door jan 18, 2024Uncategorized0 Reacties

Hoe jij de dag start met de kinderen, zet de toon voor de rest van de dag. Bedenk altijd dat iedereen, ook jouw collega’s, uit een andere omgeving komen. Iedereen start in een thuissituatie waar jij vaak geen weet van hebt. Wees je bewust dat niet iedereen een gezellige sfeer heeft thuis, niet iedereen ontbijt of een knuffel krijgt. In die 2 kleine uurtjes voordat ze bij jou in de klas starten kan er al een hoop gebeurd zijn en het is fijn te weten hoe jouw kinderen de dag starten.

Neem hier dus de tijd voor.

Er zijn verschillende manieren om dit te doen en dit is ook afhankelijk van de visie. Ik heb altijd op Jenaplanscholen gewerkt en daar startten we altijd in de kring. Dit hoeft natuurlijk niet. Je kunt ook starten met smileys om te vragen hoe ze zich voelen of vragen of iemand kort iets wilt delen. Er zijn verschillende werkvormen, internet staat er vol mee.

Zoek een manier die het beste bij jou past en nee, dit hoeft niet een half uur te duren. Een kleine 10 minuten de dag op deze manier starten, de planning van die dag te vertellen en daarna aan de slag gaan, kan ervoor zorgen dat je juist veel tijd wint.

Ik ben Melanie, opruimcoach voor leerkrachten. Ik begeleid beginnende leerkrachten of leerkrachten die de grip kwijt zijn of dreigen kwijt te raken. Dit doe ik door aanwezig te zijn in de klas en door mijn unieke manier van coachen; open, eerlijk en realistisch.

Meer Lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *